Hieronder ziet u posts van onze blog. Klik op de titel voor volledige weergave van eventuele links in de tekst.

Het verven van schoenen: KLEUR OP MAAT

  Marc Ogiers     25/09/2013     Reacties (0)

Leder verven is een prima manier om oude schoenen en accessoires een nieuwe look te geven. Je kan er ook nieuwe voorwerpen in leder inpassen in jouw persoonlijke garderobe. Hier krijg je stap voor stap de tips die je nodig hebt om dit werkje als een pro tot een goed einde te brengen. 

Stap 1 - Selecteer je kleur. De kleur kan je kiezen uit de waaiers van RAL of NCS. Al deze kleuren zijn verkrijgbaar. Geef deze kleur in op het eind van de bestelling bij de opmerkingen. 

Stap 2 - Reinig het te verven leder grondig. Dat kan met aceton. Zeker als het leder al een paar keer onderhouden werd met een ledercrème is het aangewezen deze reiniging grondig te doen. Probeer dit te doen zonder het leder te beschadigen.

Stap 3 - Voor kleine verfklusjes kan je de verf aanbrengen met een fijn penseel. Penselen met fijne nylon haartjes zijn hiervoor het best geschikt. Strek het leder regelmatig wat uit tijdens het drogen om te voorkomen dat de verflaag barst.

Stap 4 - Voor grotere oppervlakken kan u werken met een spons. De verf verdund (water) aanbrengen in verschillende lagen.  Op die manier krijg je een mooie egale laag en geen aanzetten.

Stap 5 - Laat de verdunde verf in het leder dringen en breng daarna een laag pure verf aan. U kan hier werken met een mouse rol of een penseel. Ook de spons voldoet in veel gevallen.  

Stap 6 - Strek en beweeg het leder nu en dan tijdens de droging om barstjes in de verf te voorkomen. 

Indien je de mogelijkheid hebt een item bij ons binnen te brengen zijn we in staat de kleur echt perfect te laten matchen met het origineel.

Bestel HIER uw verf.

 

Lees meer

Ceriumoxide - het polijsten van glas

  Marc Ogiers     06/09/2013     Reacties (0)

Corrosie en krassen op glas zijn moeilijk te verwijderen.
1. Krassen.
Krassen in vensterglas kunnen komen door allerlei oorzaken. Een scherp metalen voorwerp, poten van huisdieren aan de verandadeur, takken van bomen op de autoruit.
Het is mogelijk deze krassen weg te polieren met ceriumoxide.
Strooi een beetje poeder ceriumoxide op een schaaltje. Met een vochtig doekje wat poeder opdeppen en hiermee het glas op de plaats van de kras langdurig polijsten. Herhalen indien nodig. De actie van het wrijven kan versneld worden door middel van een polijstschijf op de boormachine.
2. Corrosie.
Komt voor bij wijnglazen die op de verkeerde manier gewassen worden in de vaatwas. Sommige glazen komen dan gecorrodeerd uit de machine. Dit is op te lossen door het gebruik van ceriumoxide.
Corrosie op vensterglas komt vaak voor: het is het resultaat van het aflopen van regenwater op plaatsen waar de ruit zich in hetzelfde vlak bevindt als de stenen gevel. De (licht zure) regen loopt aldus van de steen op het glas en veroorzaakt een mat effect op het glas. Dit kan uitgepolijst worden met ceriumoxide.

Bestel het product in onze webwinkel.

Lees meer

Motvliegen

  Marc Ogiers     12/07/2013     Reacties (0)

Volwassen motmuggen, ook wel motvliegen of aalputmotjes genoemd zijn donker, driehoekig van vorm en tussen de 3 en 5 millimeter groot. Ze zijn te herkennen aan de behaarde vleugels. Deze vleugels, groter dan hun lichaam, zijn in rust in hartvorm over het lichaam gevouwen, met de kop naar onder. De lange antenne bestaan uit 13 segmenten met lange haren. Het zijn geen goede vliegers, daarom kruipen ze veel rond of maken korte springerige vluchtjes.
De eieren zijn miniscuul klein, bruin of crémekleurig. Ze worden gelegd in hoopjes van 10 tot 200 stuks. De larven
zijn pootloos en worm-achtig. Ze zijn witgrijs en de uiteinden zijn verhard en iets donkerder. Ze hebben een afmeting van ongeveer 9 millimeter. Na de verpopping, die 20 tot 40 uur duurt, komt de volwassen motmug te voorschijn.

Leefwijze
Het volwassen individu legt zijn eieren in vervuild, troebel water of in vochtig organisch materiaal. De larven voeden er zich met de rottende bestanddelen, bacterien en schimmels. Deze voedingsbodems vindt men in de aflopen en overlopen van gootstenen waar regelmatig voedingsresten doorgespoeld worden. De organische bestanddelen blijven achter op plaatsen met weinig stroming: in de naden en hoeken en onder roosters. Men vindt de larven ook terug in de afvoerbuizen van sanitaire installaties, W.C.’s, dakgoten, mesthopen, gierkelders, etc. Ze gedijen het beste op gistende oppervlakten en bij warme temperaturen. Een volledige levenscyclus van ei tot volwassen individu duurt 1 tot 3 weken. Het volwassen individu of imago leeft ongeveer 2 weken. Zij voedt zich net zoals de
larven met organische bestanddelen, bacteriën, schimmels en nectar. Overdag rusten de adulten in de schaduw, op muren van de douche en in de nabijheid van sanitaire buizen. ’s Avonds worden ze actief en vinden we ze terug bij resten organisch materiaal. Ze komen op het licht af.

Schade
De larve van de motmug is in principe een nuttig dier voor het leefmilieu, omdat ze zich voeden met algen, schimmels en bacteriën. Eénmaal volwassen, kunnen motmuggen echter wel (schadelijke) bacteriën en andere micro-organismen vanuit hun broedplaatsen overbrengen. Ook kunnen ze hinder veroorzaken als ze in grote hoeveelheden voorkomen.

Wering
Preventieve maatregelen zijn onontbeerlijk. Bij overlast met motmuggen is het belangrijk de bron te vinden. Aangezien ze niet zo goed kunnen vliegen, moet de bron in de buurt zijn waar ze zich ophouden. Afvoeren kunnen met heet water en soda gereinigd worden en in de dakgoten moet de modderlaag met een harde borstel verwijderd worden. Laat regelmatig wat water lopen in wastafels die weinig gebruikt worden, zodat er altijd water in de siffon blijft staan en kruipruimten kunnen met een laag zand afgedekt worden.

Bestrijding
HOKO EX: Erkenningsnummer: 2509/B
Samenstelling: 2% cyromazin
WG (Wateroplosbaar Granulaat)
Klasse: Biocide
Bij ons nu verkrijgbaar per 125 gram voor huishoudelijk gebruik via deze link.
Op te lossen in 5 liter water en verdelen over het sanitair systeem met bijzondere aandacht voor de aalput.


 

Lees meer

Woca PROMO

  Marc Ogiers     28/06/2013     Reacties (0)

PROMOTIE WOCA NATUURZEEP

3 liter voor de prijs van 2,5.
Verkrijgbaar in WIT en NATUUR.

Lees meer

WOCA

  Marc Ogiers     28/06/2013     Reacties (0)

Het gamma van WOCA is vanaf vandaag beschikbaar in onze webwinkel.

Woca Natuurlijke Houtverzorging:

De filosofie voor houtbescherming  

"Hout is een natuurproduct. Met een behandeling die de natuurlijke kwaliteiten van hout garandeert blijft het oppervlak duurzaam, mooi en sterk. Volgens deze filosofie werkt WOCA Denmark al ruim 30 jaar heel bewust aan de ontwikkeling en verbetering van effectieve producten voor houtverzorging. Met hart voor het milieu werd uit natuurlijke grondstoffen een compleet assortiment vervaardigd. De op elkaar afgestemde producten voor de bescherming van hout, binnen en buiten, zijn hiervan het resultaat." 

Het milieu 
De producten van WOCA Denmark worden voortdurend getest in het eigen laboratorium, zodat alle producten altijd aan de strengste milieunormen voldoen. Daarnaast worden de houtverzorgende producten van WOCA Denmark getest in neutrale laboratoria en zijn ze o.a. goedgekeurd voor gebruik in woningen door het “Institut für Baubiologie” in Rosenheim, Duitsland.

Lees meer

INFO

Openingsuren:
Alle dagen behalve dinsdag en zondag, van 9 tot 18 uur. 
Waar?

BELFORTSTRAAT 24
9000 Gent
De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Franco-Belge is een drogisterij met doe-het-zelf allures in het hart van Gent. Steeds het juiste advies, vrijblijvend en deskundig. Waar? BELFORTSTRAAT 24 9000 Gent De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Over ons

Openingsuren? Elke dag behalve zon- en feestdagen, van 9 tot 18 uur, doorlopend. We zijn deze vakantie gesloten van 14 tot en met 24 juli. Leveringen: De welbekende naam van onze winkel sloeg van oudsher op de service van de Franco levering in heel België. Er waren 50 jaar geleden ook Franco-Belge winkels in heel het land. Dat is ondertussen drastisch veranderd. Wij zijn de laatste Franco Belge in Oost-Vlaanderen. De service van levering aan huis bieden wij ook aan, in heel Gent, volgens onze webwinkelvoorwaarden, zeer interessant voor onze verf. Vraag inlichtingen!

Contact

Franco Belge Belfortstraat 24 9000 Gent 09 225 79 21

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop