Het verven van schoenen: KLEUR OP MAAT

Het verven van schoenen: KLEUR OP MAAT

Leder verven is een prima manier om oude schoenen en accessoires een nieuwe look te geven. Je kan er ook nieuwe voorwerpen in leder inpassen in jouw persoonlijke garderobe. Hier krijg je stap voor stap de tips die je nodig hebt om dit werkje als een pro tot een goed einde te brengen. 

Stap 1 - Selecteer je kleur. De kleur kan je kiezen uit de waaiers van RAL of NCS. Al deze kleuren zijn verkrijgbaar. Geef deze kleur in op het eind van de bestelling bij de opmerkingen. 

Stap 2 - Reinig het te verven leder grondig. Dat kan met aceton. Zeker als het leder al een paar keer onderhouden werd met een ledercrème is het aangewezen deze reiniging grondig te doen. Probeer dit te doen zonder het leder te beschadigen.

Stap 3 - Voor kleine verfklusjes kan je de verf aanbrengen met een fijn penseel. Penselen met fijne nylon haartjes zijn hiervoor het best geschikt. Strek het leder regelmatig wat uit tijdens het drogen om te voorkomen dat de verflaag barst.

Stap 4 - Voor grotere oppervlakken kan u werken met een spons. De verf verdund (water) aanbrengen in verschillende lagen.  Op die manier krijg je een mooie egale laag en geen aanzetten.

Stap 5 - Laat de verdunde verf in het leder dringen en breng daarna een laag pure verf aan. U kan hier werken met een mouse rol of een penseel. Ook de spons voldoet in veel gevallen.  

Stap 6 - Strek en beweeg het leder nu en dan tijdens de droging om barstjes in de verf te voorkomen. 

Indien je de mogelijkheid hebt een item bij ons binnen te brengen zijn we in staat de kleur echt perfect te laten matchen met het origineel.

Bestel HIER uw verf.

 

  Marc Ogiers     25-09-2013 17:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

INFO

Openingsuren:
Alle dagen behalve dinsdag en zondag, van 9 tot 18 uur. 
Waar?

BELFORTSTRAAT 24
9000 Gent
De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Franco-Belge is een drogisterij met doe-het-zelf allures in het hart van Gent. Steeds het juiste advies, vrijblijvend en deskundig. Waar? BELFORTSTRAAT 24 9000 Gent De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Over ons

Openingsuren? Elke dag behalve zon- en feestdagen, van 9 tot 18 uur, doorlopend. We zijn deze vakantie gesloten van 14 tot en met 24 juli. Leveringen: De welbekende naam van onze winkel sloeg van oudsher op de service van de Franco levering in heel België. Er waren 50 jaar geleden ook Franco-Belge winkels in heel het land. Dat is ondertussen drastisch veranderd. Wij zijn de laatste Franco Belge in Oost-Vlaanderen. De service van levering aan huis bieden wij ook aan, in heel Gent, volgens onze webwinkelvoorwaarden, zeer interessant voor onze verf. Vraag inlichtingen!

Contact

Franco Belge Belfortstraat 24 9000 Gent 09 225 79 21

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop