Ceriumoxide - het polijsten van glas

Ceriumoxide - het polijsten van glas Corrosie en krassen op glas zijn moeilijk te verwijderen.
1. Krassen.
Krassen in vensterglas kunnen komen door allerlei oorzaken. Een scherp metalen voorwerp, poten van huisdieren aan de verandadeur, takken van bomen op de autoruit.
Het is mogelijk deze krassen weg te polieren met ceriumoxide.
Strooi een beetje poeder ceriumoxide op een schaaltje. Met een vochtig doekje wat poeder opdeppen en hiermee het glas op de plaats van de kras langdurig polijsten. Herhalen indien nodig. De actie van het wrijven kan versneld worden door middel van een polijstschijf op de boormachine.
2. Corrosie.
Komt voor bij wijnglazen die op de verkeerde manier gewassen worden in de vaatwas. Sommige glazen komen dan gecorrodeerd uit de machine. Dit is op te lossen door het gebruik van ceriumoxide.
Corrosie op vensterglas komt vaak voor: het is het resultaat van het aflopen van regenwater op plaatsen waar de ruit zich in hetzelfde vlak bevindt als de stenen gevel. De (licht zure) regen loopt aldus van de steen op het glas en veroorzaakt een mat effect op het glas. Dit kan uitgepolijst worden met ceriumoxide.

Bestel het product in onze webwinkel.
  Marc Ogiers     06-09-2013 18:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

INFO

Openingsuren:
Alle dagen behalve dinsdag en zondag, van 9 tot 18 uur. 
Waar?

BELFORTSTRAAT 24
9000 Gent
De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Franco-Belge is een drogisterij met doe-het-zelf allures in het hart van Gent. Steeds het juiste advies, vrijblijvend en deskundig. Waar? BELFORTSTRAAT 24 9000 Gent De ondergrondse parkeerplaats van de Vrijdagmarkt is vlakbij. Volg de pijlen.

Over ons

Openingsuren? Elke dag behalve zon- en feestdagen, van 9 tot 18 uur, doorlopend. We zijn deze vakantie gesloten van 14 tot en met 24 juli. Leveringen: De welbekende naam van onze winkel sloeg van oudsher op de service van de Franco levering in heel België. Er waren 50 jaar geleden ook Franco-Belge winkels in heel het land. Dat is ondertussen drastisch veranderd. Wij zijn de laatste Franco Belge in Oost-Vlaanderen. De service van levering aan huis bieden wij ook aan, in heel Gent, volgens onze webwinkelvoorwaarden, zeer interessant voor onze verf. Vraag inlichtingen!

Contact

Franco Belge Belfortstraat 24 9000 Gent 09 225 79 21

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop